Tag Archives: MTB bike

Aksesori MTB

Minggu ni aku ada buat penambahan aksesori Lampu depan, belakang dan tempat letak botol. Modal semua rm56.00. Beli kat kedai basikal AM. Tak jauh daripada rumah aku. Bila aku survey harga mmg tak jauh beza daripada harga barang kat lelong.com.my dgn lazana.com.my

Aksesori ini mmg penting sbb lampu depan belakang diperlukan ketika berbasikal diwaktu malam.

P_20150414_104426_DF

P_20150414_104457_DF

Untuk pemegang botol diperlukan jika berbasikal utk jarak yg jauh. Buat masa ini tak jauh mana pun bergerak.

P_20150414_104603_DF

Selain itu lampu diletak pada helmet, utk menambahkan pencahayaan diwaktu malam.

P_20150414_115646_HDR_1_1

P_20150414_115706_HDR_1_1

Mungkin lepas ini ada penambahan lain kalau ada rezeki lebih. InysaAllah.

MTB Folding – Land Rover

Semalam baru lepas merealisasikan impian aku utk memiliki Basikal MTB Folding. Harga rm480. Beli di Basikal.my, disana adalah store macam-macam jenis basikal. Baik harga yg mahal mahupun murah. Yg penting ikut kemampuan sendiri.

Anak aku bergambar dgn salah satu model MTB 26.

P_20150407_152910

Size utk MTB aku adalah 20. Harga rendah sikit daripada 26.

P_20150408_174314

P_20150408_174127

Gambar proses pemasangan basikal. Pilih warna apa yg nak, diorang akan pasangkan.

P_20150407_154018

P_20150407_154535_1

Tapi pekerja pasang basikal mcm kurang pengalaman. Mungkin sebab nampak dia pasang depan mata, tu rasa kurang puas hati. Tapi cara pasang sama je, masih ikut manual.

Dan malam semalam juga aku rasmikan basikal ni.. hehe

P_20150407_225735

Bila dah lama tak bawa basikal, dan mula semula menunggang dgn basikal baru, mmg semangat tu lebih. Alhamdulillah, hobi baru ni dapat juga jaga stamina dan kesihatan.. InsyaAllah.