Tag Archives: diplomatikbebas

Main Page Diplomatikbebas Update

Aku dah install blog baru utk Diplomatik Bebas, Niaga dan Aktiviti. Utk muka depan masih biasa lagi. Aku buat masa ni takde idea nk design muka depan ni mcmne.. tp walaupun simple, nampak old skool sikit.. Hehehe..

Screenshot_2014-11-14-02-10-51

Pun begitu jika kemudahan yg ada tak digunakan mmg agak mengecewakan la. Moga blog yg dah ada ni dpt dimanfaatkan.

DB

 

Diplomatik Bebas Niaga Dilancarkan.

Hari ini Blog Diplomatik Bebas Niaga dilancarkan untuk memudahkan rakan-rakan DB untuk post apa-apa barang jualan. Sebelum ini kebanyakkan mereka post barang jualan melalui Group Telegram. Terdapat kekurangan adalah setiap post akan dilihat hanya sekali sahaja. Ini amat menyukarkan lain-lain rakan untuk meliha kembali post yang lama dalam Telegram.

db-niagaSemoga semua dapat manfaat untuk blog ini untuk berniaga.

Diplomatik Bebas Update

Baru2 ni page diplomatikbebas.com telah diubahsuai dgn idea rakan2 dari DB IT. Sebelum ni diplomatikbebas.com hanya paparkan main page dgn menggunakan aplikasi wordpress.

Untuk yang terbaru main page diplomatikbebas.com mempunyai 2 pilihan utk pengguna melawat blog atau forum.

wpid-screenshot_2014-10-11-02-36-19-1.jpg

Link bagi blog diplomatikbebas adalah diplomatikbebas.com/blog dan forum pula dewanperniagaan.com. Untuk page blog dan forum masih kekalkan design seperti yg asal.

wpid-screenshot_2014-10-11-02-37-45-1.jpg

wpid-screenshot_2014-10-11-02-37-56-1.jpg

Kemaskini yang terbaru ni dapat menaikkan semangat team DB IT untuk memperjuangan hak rakyat walaupun sumbangan ini agak kecil. Semoga Allag SWT memberi keberkatan dlm perjuangan ini.