Category Archives: Keluarga

Dugaan Demam

Bulan feb/mac 2017, dugaan demam bagi kami sekeluarga. Bermula dari anakku Muhammad Uzair, kemungkinan jangkit dari rakan disekolah Pasti. Berlarutan dengan aku dan hampir-hampir dengan isteri, Alhamdulillah isteri sihat. Selama 5 hari akan demam, 2 hari aku cuti kerja.

Untuk merujuk masalah kesihatan, aku merujuk ke klinik kerajaan. Risau jika dijangkiti demam denggi, untuk kaedah memantau demam denggi dengan menguji kiraan platlet dalam darah. Hanya 2 hari saja aku merujuk dengan klinik kerajaan, selepas itu aku bebas dijangkiti demam denggi. Alhamdulillah.

 

 

Selamat Hari Lahir Uzma

Dah lama tak update blog, hari lahir Nurul Uzma pada 22 Jan 2013. Uzma lahir diklinik bersalin Annur di Shah Alam.
Sambut birthday dirumah Umie. Takde ajak sape-sape pun. Makan sendiri je. 

Kek sepatutnya design Frozen, tapi orang tu salah buat. Jadi spiderman.. Hehe

Uzma dengan Uzair.

Alhamdulillah Nurul Uzma dah umur 4 tahun. Semoga baik budi rohani dan jasmani anakku. Beriman dan beramal soleh dan solehah. 

Amiin…

Kek Hari Lahir Bulan 12

Bulan Disember ni hari lahir aku dan anakku. Alhamdulillah umur aku genap 32 tahun dan anakku 5 tahun.

Mak long Elly hadiahkan kek saja, xde mainan. Muka Uzair tak ceria.. Hehe.

Sambut birthday dirumah mak. Kak Elly belanja kek Uzair.

img_20161210_220625

Mak long Elly hadiahkan kek saja, xde mainan. Muka Uzair tak ceria.. Hehe.

Kek aku, hadiah dari isteri tercinta.

Kek aku, hadiah dari isteri tercinta.

Potong kek bersama anak tersayang ☺️

Potong kek bersama anak tersayang ☺️

Masa untuk makan kek.

Masa untuk makan kek.

Comot Ulya makan kek

Comot Ulya makan kek

Semoga hidup didunia ini memberi kita nikmat untuk beribadah dan bekerja kerana Allah SWT. Semoga kebaikkan didunia dan akhirat juga diperolehi bersama-sama. Amiin.

 

Jalan-Jalan ke Putrajaya

Tengah hari semalam bersama dengan keluargaku berjalan-jalan ke putrajaya. Mula pergi ke pesta kanak-kanak Islam Malaysia.

img_20161204_140918

Pintu masuk ke Pesta Kanak-kanak Islam Malaysia.

Pintu masuk ke Pesta Kanak-kanak Islam Malaysia.

Selfie dengan anakku Uzma.

Selfie dengan anakku Uzma.

Berhenti sekejap dijambatan putrajaya

Berhenti sekejap dijambatan putrajaya

Singgah Taman Botani Putrajaya

Singgah Taman Botani Putrajaya

Ambil pemandangan ala Morocco.

Ambil pemandangan ala Morocco.

Cantik ukiran pintu. Uzma tak duduk diam.. Hehe.

Cantik ukiran pintu. Ulya tidur,  Uzma tak duduk diam.. Hehe.

Ulya masih tidur dan pemandangan tasik.

Ulya masih tidur dan pemandangan tasik.

Sekeliling penuh daun paku pakis.

Sekeliling penuh daun paku pakis.

Naik tempat tinggi ditaman botani. Rehat sebentar.

Naik tempat tinggi ditaman botani. Rehat sebentar.

Hampir sampai tempat tinggi. Tapi tak pergi jauh lagi. Sebab tak larat.

Hampir sampai tempat tinggi. Tapi tak pergi jauh lagi. Sebab tak larat. Sunyi dan tenteram suasana diatas sini.

Seronok Uzair main-main.

Seronok Uzair main-main.

Jambatan paling tinggi ditaman botani. Boleh tengok suasana dibawah.

Jambatan paling tinggi ditaman botani. Boleh tengok suasana dibawah. Berjalan atas jambatan ambil masa 2 minit.

Banyak lagi tempat yang tak pergi. InsyaAllah ada rezeki datang sini lagi, pegi kat tempat yang belum pergi.

 

« Older Entries