Category Archives: Hiburan

Ingress

Dah 2 minggu aku main game ini. Dan ini satu-satunya game dalam android yang lain dari yang lain dalam playstore. Konsep game ini lebih kepada menjaga kawasan yang telah kita tanda sebagai kawasan kita.

Didalam game ini hanya ada 2 pasukan. Team hijau dan team biru.

choose

Mudah permainan game ini,  cuma perlu banyak bergerak ke satu tempat yang ada portal untuk dijajah. Lebih mudah lagi aku bergerak menggunakan motosikal,  nak mencari portal pun mudah.

Profiles aku, baru level 4. Lagi jauh portal kita dapat, lagi cepat level naik.

Profiles aku, baru level 4. Lagi jauh portal kita dapat, lagi cepat level naik.

Ini map kawasan Taman Dato Harun dan Taman Medan. Tapi sayang, kawasan ini telah dikuasai team biru.

Ini map kawasan Taman Dato Harun dan Taman Medan. Tapi sayang, kawasan ini telah dikuasai team biru.

Live chat disediakan, boleh set jarak pengguna mengikut jarak jauh dan dekat pengguna dalam talian.

Live chat disediakan, boleh set jarak pengguna mengikut jarak jauh dan dekat pengguna dalam talian.

wp-1469678384743.png

Setiap portal ada key untuk pengguna dalam melihat keadaan portal dari jarak jauh.

Screenshot_2016-07-28-11-56-26-259_com.nianticproject.ingress

Salah satu senjata digunakan untuk menyerang portal pihak lawan.

Screenshot_2016-07-28-11-56-35-933_com.nianticproject.ingress

Item ini digunakan sebagai nyawa pengguna, ia juga bole digunakan perbaiki portal yang diserang atau nyawa yang berkurangan.

Selain itu,  ada disediakan map untuk pengguna melihat kawasan secara keseluruhan diserata dunia.

Selain itu, ada disediakan map untuk pengguna melihat kawasan secara keseluruhan diserata dunia.

Untuk ulasan,  game ini memang seronok. Cuma perlu keluar tenaga kita untuk bergerak dari setiap kawasan ke kawasan lain. ☺

 

Lagu Kad Raya Cinta

Lagu ini aku buat semula video clip gunakan slide show gambar. Lagu asal dicipta oleh Abg Ipar (Abg Sham), lagu Kad Raya Cinta ini begitu sinonim pada zaman 90an atau dikenali zaman Rock Kapak. Pada remaja sekarang mungkin agak kurang menerima lagu irama begini. Namun bagi aku lagu ini agak unik dan sedap didengar.

Lirik Lagu Kad Raya Cinta.

Kad raya cinta
Ku jumpa dalam meja
lalu ku buka
dan ku baca

Kad raya cinta
Kenangan istimewa
Kad raya cinta
pemberian darinya

kad raya cinta
Ucapan hari raya
Ku selit kata cinta
Ku letak dalam meja
Kawan ambil baca
Ku ambil semula
Oo…Malu ku terasa

Corus

Oo mana mungkin bisa dapat kulupa kan
dari sebuah memori yang terindah
Sewaktu persekolahan
Oo mana mungkin bisa dapat ku lupakan
oo cinta pertama
kad raya cinta sebagai tanda….
Ku abadikan kad raya cinta
dalam laguku oo sayang

kad raya cinta
ke letakan semula
kau ambil baca
dan kau gembira
kau membalasanya
ucapan yang sama
ku rasa berharga

Pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas
pen merah pen biru
you marah i love yau

Composer. Hisyam tajri
Lyric.Hisyam tajri
Tel: 0173033475

 

Clash Of Clan

Dalam banyak2 game dlm Android ni. Paling popular game perang adalah Clash Of Clan atau COC. Aku dah main game ni ada dlm setahun lebih. Buat masa ni belum lagi keluarkan duit utk beli Gems. Tapi kalau nak senang naik lvl, mmg kena beli gems. Kalau tak jadi mcm camps aku ni..

wpid-screenshot_2014-11-30-12-19-11.jpg

Utk Clan War, banyak Clan yg aku dah join. Mmg clan skrg aku join paling terbaik. Jarang2 kalah dlm War. Untuk bulan ni saja mmg tak pernah kalah War Clan.

wpid-screenshot_2014-11-30-12-21-10.jpg

Ini profiles Clan. Clan dari member Amar dan kawan abg2 dia.

wpid-screenshot_2014-11-30-12-19-53.jpg

Utk War Clan paling penting adalah teamwork. Kalau dalam Clan, Teamwork Ok.. mmg semua lancar.

 

« Older Entries