Tukar Tayar Motor

Semalam lepas solat asar aku bergerak dengan motorku ke bengkel motor. Cadang nak tukar tayar motor dibahagian hadapan. Tayar motor depan tak pernah tukar sebelum ini, awal tahun ini dah tukar tayar belakang. Ada rezeki sikit dapat tukar tayar baru.

Kedai yang dituju memang khas jual tayar motor sahaja, iaitu kedai Hatta Tayar.

img_20161108_115646

Sebelum ini kedai ini dibuka flat bersebelahan padang sekolah taman dato harun.

 

Yang bekerja dibengkel tayar ini adalah kawan masa sekolah menengah dulu. Lama juga tak jumpa dia. Last jumpa rasa 7 tahun lepas kalau tak silap.

Macam-macam brand tayar dan size ada. Yang penting sediakan duit.. Hehe

Macam-macam brand tayar dan size ada. Yang penting sediakan duit.. Hehe

Harga tayar

Harga tayar Pirelli Angel

Brand ini yang aku rasa harga rendah dan ada kualiti. Memang puas hati pakai tayar Pirelli .

Tayar depan dah buka, disebabkan tayar tak pernah buka, agak susah juga pomen nak buka nut skru.

Tayar depan dah buka, disebabkan tayar tak pernah buka, agak susah juga pomen nak buka nut skru.

Sedang menukar tayar

Sedang menukar tayar

Harga semua sekali siap pasang.

Harga semua sekali siap pasang.

Rasa lepas ini nak tukar spoket motor dengan rantai satu set, tapi tengah fikir-fikir bajet lagi.