Monthly Archives: November 2016

Majlis Anugerah Pasti 2016

Hari ahad 20-11-16 pagi pukul 8.50 pagi sampai ke sekolah agama perepat, majlis sekolah pasti biasa buat disini. Seperti mana dalam jadual masa bermula pukul 8 untuk pendaftaran. Dah lewat datang ?

Suasana luar dewan.

Suasana luar dewan.

Uzair dengan kawan melayan Ulya.

Uzair dengan kawan melayan Ulya.

Dalam ruang solat, kanak-kanak bersiap disini.

Dalam ruang solat, kanak-kanak bersiap disini.

Ramai ibubapa yang hadir.

Ramai ibubapa yang hadir.

Penceramah memberi nasihat adab dan ilmu untuk anak-anak.

Penceramah memberi nasihat adab dan ilmu untuk anak-anak.

Uzair beratur dengan rakan-rakan.

Uzair beratur dengan rakan-rakan.

Uzair terima cenderahati.

Uzair terima cenderahati.

Dapat hadiah alat tulis. Jadilah..

Dapat hadiah alat tulis. Jadilah..

Nasyid dari kelas 5 Othman

 

Sebelum balik ambil gambar kenangan.

Sebelum balik ambil gambar kenangan.

Yang Hidup Pasti Mati

Ahad 13/11/16 dalam waktu 2.30 pagi, menerima mesej dari whatsapp mengatakan abang Rosli meninggal dunia kerana jangkitan dalam darah. Dari laporan surat mati yang diterima. Jangkitan pada paru-paru. Arwah meninggal dalam usia 44 tahun. Pergi meninggalkan seorang isteri dan 5 orang anak.

img-20161113-wa0004

Surat mati yang dikeluarkan hospital PPUM

Arwah orang yang ceria dan menceriakan orang lain. Semoga Allah tempatkan beliau bersama orang-orang yang soleh.

Menunggu Arwah sedang dimandikan

Menunggu Arwah sedang dimandikan

Suasana yang pilu bila melihat keluarga dan sana saudara hadir melihat arwah untuk kali terakhir.

Dikebumikan ditapak. Perkuburan baru dipinggirkan taman medan

Dikebumikan ditapak. Perkuburan baru dipinggirkan taman medan

Masih banyak tapak kosong untuk rumah bakal-bakal jenazah

Masih banyak tapak kosong untuk rumah bakal-bakal jenazah

Sudah hampir selesai proses kebumikan arwah abanf rosli

Sudah hampir selesai proses kebumikan arwah abang rosli.

Tinggal kenangan abang rosli. Hanya Al-Fatihah dan doa dapat aku berikan padamu untuk dialam sana.

Tinggal kenangan abang rosli. Hanya Al-Fatihah dan doa dapat aku berikan padamu untuk dialam sana.

 

Tukar Tayar Motor

Semalam lepas solat asar aku bergerak dengan motorku ke bengkel motor. Cadang nak tukar tayar motor dibahagian hadapan. Tayar motor depan tak pernah tukar sebelum ini, awal tahun ini dah tukar tayar belakang. Ada rezeki sikit dapat tukar tayar baru.

Kedai yang dituju memang khas jual tayar motor sahaja, iaitu kedai Hatta Tayar.

img_20161108_115646

Sebelum ini kedai ini dibuka flat bersebelahan padang sekolah taman dato harun.

 

Yang bekerja dibengkel tayar ini adalah kawan masa sekolah menengah dulu. Lama juga tak jumpa dia. Last jumpa rasa 7 tahun lepas kalau tak silap.

Macam-macam brand tayar dan size ada. Yang penting sediakan duit.. Hehe

Macam-macam brand tayar dan size ada. Yang penting sediakan duit.. Hehe

Harga tayar

Harga tayar Pirelli Angel

Brand ini yang aku rasa harga rendah dan ada kualiti. Memang puas hati pakai tayar Pirelli .

Tayar depan dah buka, disebabkan tayar tak pernah buka, agak susah juga pomen nak buka nut skru.

Tayar depan dah buka, disebabkan tayar tak pernah buka, agak susah juga pomen nak buka nut skru.

Sedang menukar tayar

Sedang menukar tayar

Harga semua sekali siap pasang.

Harga semua sekali siap pasang.

Rasa lepas ini nak tukar spoket motor dengan rantai satu set, tapi tengah fikir-fikir bajet lagi.