Monthly Archives: February 2015

Perginya Tuan Guru Nik Aziz

12 Feb 2015, 9.40pm. Perginya Ulama yg membimbing kami dalam perjuangan politik Islam di Malaysia. Perginya Dia membawa kesedihan pada diri ini. Beliau adalah penggerak dan penyantuan Ummah, begitu juga bermuafakat pada yg bukan Islam.

Perginya beliau akan membawa impak besar pada Politik di Malaysia, kerana pemikiran dan kecekalan beliau membawa perubahan dalam politik Islam. Kita telah kehilangan beliau utk selamanya, namun semangat dan perjuangan beliau tetap ada dlm hati ini.

Berehatlah Tuan Guru, telah banyak jasa dan perjuangan yg telah kau curahkan pada kami. Semoga Tuan Guru tenang disana bersama golongan beriman dan beramal soleh.. Amiin.

 

Berkelah Di Sg Congkak

Sabtu 7-2-15. Pukul 12.30pm, bertolak dari Kg Sementa. Dah lama tak pegi ronda2 KL. Jalan pun silap. Waze pun merapu bagi jalan. Silap aku juga sbb setting set dirty road pada Waze. Dgn jalan jem pulak, bertambah lagi masa terbuang. Sampai sana dah pukul 3.30pm.

Kalau dilihat keadaan sg congkak mmg byk dah berubah. Hampir aku tak cam kawasan sg congkak. Lagi menarik daripada dulu.

wpid-p_20150207_161159.jpg

wpid-p_20150207_180819.jpg

wpid-p_20150207_161504.jpg

Masuk untuk dewasa rm1.00 seorang. Anak aku free. Kalau sape sewa chalet kat sana boleh bawa masuk kereta. Sampai sana cari tempat yg menarik, alhamdulillah org pun tak ramai masa tu. Sampai sana pasang khemah dan bersantai sekejap sambil2 anak menyusu.

wpid-p_20150207_162632.jpg

wpid-p_20150207_163423.jpg

Dan seterusnya waktu mandi. Yg Uzair menangis je. Takut mandi sungai, adik Uzma elok je.. hehe.

P_20150207_170136

Akan datang ada rezeki sampai sini lagi.