Monthly Archives: November 2014

Clash Of Clan

Dalam banyak2 game dlm Android ni. Paling popular game perang adalah Clash Of Clan atau COC. Aku dah main game ni ada dlm setahun lebih. Buat masa ni belum lagi keluarkan duit utk beli Gems. Tapi kalau nak senang naik lvl, mmg kena beli gems. Kalau tak jadi mcm camps aku ni..

wpid-screenshot_2014-11-30-12-19-11.jpg

Utk Clan War, banyak Clan yg aku dah join. Mmg clan skrg aku join paling terbaik. Jarang2 kalah dlm War. Untuk bulan ni saja mmg tak pernah kalah War Clan.

wpid-screenshot_2014-11-30-12-21-10.jpg

Ini profiles Clan. Clan dari member Amar dan kawan abg2 dia.

wpid-screenshot_2014-11-30-12-19-53.jpg

Utk War Clan paling penting adalah teamwork. Kalau dalam Clan, Teamwork Ok.. mmg semua lancar.

 

Havoline Semi Synthetic

Minyak hitam kereta ni dalam bulan Jan atau Feb tahun hadapan perlu ditukar. Mungkin tahun hadapan tak sampai 5000KM lagi dah ditukar. Sebab selepas 2000KM, enjin dah rasa tak lembut mcm awal2 dulu tukar minyak hitam.

Sebelum ni gunakan minyak BHP semi sentetik. Dari segi kepuasan agak kurang. Sebelum ni pernah gunakan minyak hitam Toyota, Petronas dan BHP. Kalau nak dibandingkan antara ketiga-tiga. Rasa Brand Toyota lebih puas hati.

Untuk kali ini cuba menggunakan minyak hitam Havoline dari Caltex. Sejak pertengahan tahun ni, kerap kali guna minyak petrol Caltex. Sebelum ni biasa gunakan minyak BHP. Lihat dari komen rakan yg mahir dgn hal kereta. Dan juga rujukkan dari Fb dan Forum. Minyak petrol Caltex lebih membersihkan enjin kereta.

Selain tu juga, biasa utk isi minyak gunakan Ron95. Lihat dari review dlm Fb dan Forum. Minyak ron97 lebih lancarkan enjin kereta dan prestasi enjin. Dari segi teori mereka, jika pejalanan enjin lancar maka penjimatan minyak dapat dirasakan. Lebih2 lagi dari rakan DB telah mencuba menggunakan minyak Ron97 utk jarak jauh. Mmg terbukti penjimatan berbanding Ron95.

Minyak hitam Semi Sentetik Havoline, beli di Caltex Sunway. Harga Rm119.00, percuma bag shoe. Ada tanya dibengkel kereta, harga dlm rm110.00. Sbb nakkan free gift dan kumpul mata ganjaran BCard, beli juga dari kedai Caltex. selain tu beli di kedai caltex dah tentu minyak hitam Ori bukan tiruan punya. Kesimpulannya adalah, Harap2 mintak hitam ni bawa prestasi yg baik bagi Enjin Vios Ku.

wpid-p_20141127_231451.jpg

wpid-p_20141127_231501.jpgUtk tahun ini perubahan:-

  • Minyak BHP bertukar kepada Caltex
  • Dari Ron95 kepada Ron97

Minyak petrol Caltex dan BHP mmg puas hati digunakan pada JenteraKu.

« Older Entries