• Sudah 7 bulan Disini

    Alhamdulillah dengan usaha dan ketahanan mental aku terus bekerja disini. Dgn berkat doa keluarga, aku dah confirm sebagai pekerja shift support di Shinjiru. Kenaikkan gaji dan elaun amat puas hati

    Read more »
  • Kearah Malaysia Baru

    Berakhirnya demam pilihanraya, alhamdulillah kejayaan bersama bagi rakyat Malaysia. Kerana anda semua perubahan ini berlaku. Ini juga adalah sejarah yang akan tercatat dalam sejarah Malaysia yang akan diingat oleh anak

    Read more »
  • PRU14 – Mengajar Erti Pengalaman

    Dah selesai mengundi di Dewan Taman Dato Harun. Berdiri menunggu hampir 1 jam 45 minit, 5 tahun sekali. Tak luak sangat kepenatan yang ditanggung, yang penting calon yang telah diundi

    Read more »
  • Hari Sukan Sekolah Rendah Sementa

    Tadi telah selesai acara sukaneka sekolah rendah sementa untuk tahun 1, 2 & 3. Bermula pada 4.30ptg dan selesai sebelum pukul 6ptg. Acara meriah, ramai ibubapa yang hadir untuk berikan

    Read more »
  • Majlis Perkahwinan Kawan

    Alhamdulillah dah jadi suami kawan aku ni. Kenal dari keje SKSA hingga kat Shinjiru. Bulan lepas dia resign kat Shinjiru, bulan ni dia nikah. Dulu masa resign kat Sksa, dia

    Read more »
  • Amalan Harian

    Amalan yang biasa aku lakukan semasa memandu kereta atau motor dan dimana-mana saja. Semoga memberikan kebaikkan pada yang hidup mahupun yang meninggal dunia. Dibaca dan dihadiahkan pada Arwah Abah (Mohd

    Read more »
  • Pembinaan Laman Web

    Sudah lama juga tak buat website. Bermula dengan permintaan kawan kepada kawan. Jadi tercipta laman web sihat.ml, dapat free domain setahun dari laman Freenom. Memang berbaloi untuk gunakan pada pembangunan

    Read more »

Aktiviti

Sudah 7 bulan Disini

Alhamdulillah dengan usaha dan ketahanan mental aku terus bekerja disini. Dgn berkat doa keluarga, aku dah confirm sebagai pekerja shift support di Shinjiru. Kenaikkan gaji

Latest in Hobi

Tamiya AR Chassis Upgrade

Antara chassis yang pertama tamiya aku adalahTamiya AR Chassis. Ada sedikit ubah suai pada AR Chassis hasil rujukkan dalam YouTube. Gambar dari belakang kereta. Sebelum

Latest in Automotif

Tukar Tayar Motor

Semalam lepas solat asar aku bergerak dengan motorku ke bengkel motor. Cadang nak tukar tayar motor dibahagian hadapan. Tayar motor depan tak pernah tukar sebelum

Latest in Keluarga

Dugaan Demam

Bulan feb/mac 2017, dugaan demam bagi kami sekeluarga. Bermula dari anakku Muhammad Uzair, kemungkinan jangkit dari rakan disekolah Pasti. Berlarutan dengan aku dan hampir-hampir dengan

Latest in Islam

Amalan Harian

Amalan yang biasa aku lakukan semasa memandu kereta atau motor dan dimana-mana saja. Semoga memberikan kebaikkan pada yang hidup mahupun yang meninggal dunia. Dibaca dan

Sudah 7 bulan Disini

Alhamdulillah dengan usaha dan ketahanan mental aku terus bekerja disini. Dgn berkat doa keluarga, aku dah confirm sebagai pekerja shift support di Shinjiru. Kenaikkan gaji dan elaun amat puas hati bagi aku. Lebih-lebih lagi anak semakin membesar, banyak kewangan yang diperlukan untuk kegunaan mereka. Lebih-lebih lagi Uzma, masih belum lagi belajar dimana-mana taska atau pusat asuhan.

Read more