• Ke Bukit Jugra

    Isnin 10/9/18, pukul 11.30 pagi bertolak dari kampung sementa ke bukit jugra, banting. Perjalanan dalam 1 jam. Alhamdulillah sampai ke puncak bukit jugra dalam pukul 12.30 tengah hari. Mendaki dengan

    Read more »
  • Usia Semakin Meningkat

    Dalam usia yang melalui 30an, berbagai cabaran yang ditempuhi. Baik dari urusan keluarga, kerja dan kehidupan seharian. Jika dulu sewaktu umur 20an, dah lalui bermacam kerja. Dari kerja diatas jalan

    Read more »
  • Tasbih Kayu Kemuning

    Alhamdulillah dengan rezeki yang dikurniakan Allah SWT, dapat juga memilik tasbih kayu kemuning. Beli melalui friends dlm Facebook. Selain tasbih, dapat juga hadiahkan Mak gelang kayu campuran. InshaAllah dlm khasiat

    Read more »
  • VrBox

    Benda ni dah lama teringin nak beli, tapi rasa tak penting sangat. Sebab tu tak beli. Dan akhirnya beli juga benda ni. Bila dah guna rasa seronok pulak. VR video

    Read more »
  • Sudah 7 bulan Disini

    Alhamdulillah dengan usaha dan ketahanan mental aku terus bekerja disini. Dgn berkat doa keluarga, aku dah confirm sebagai pekerja shift support di Shinjiru. Kenaikkan gaji dan elaun amat puas hati

    Read more »
  • Kearah Malaysia Baru

    Berakhirnya demam pilihanraya, alhamdulillah kejayaan bersama bagi rakyat Malaysia. Kerana anda semua perubahan ini berlaku. Ini juga adalah sejarah yang akan tercatat dalam sejarah Malaysia yang akan diingat oleh anak

    Read more »
  • PRU14 – Mengajar Erti Pengalaman

    Dah selesai mengundi di Dewan Taman Dato Harun. Berdiri menunggu hampir 1 jam 45 minit, 5 tahun sekali. Tak luak sangat kepenatan yang ditanggung, yang penting calon yang telah diundi

    Read more »

Aktiviti

Ke Bukit Jugra

Isnin 10/9/18, pukul 11.30 pagi bertolak dari kampung sementa ke bukit jugra, banting. Perjalanan dalam 1 jam. Alhamdulillah sampai ke puncak bukit jugra dalam pukul

Sudah 7 bulan Disini

Alhamdulillah dengan usaha dan ketahanan mental aku terus bekerja disini. Dgn berkat doa keluarga, aku dah confirm sebagai pekerja shift support di Shinjiru. Kenaikkan gaji

Latest in Hobi

Tamiya AR Chassis Upgrade

Antara chassis yang pertama tamiya aku adalahTamiya AR Chassis. Ada sedikit ubah suai pada AR Chassis hasil rujukkan dalam YouTube. Gambar dari belakang kereta. Sebelum

Latest in Automotif

Tukar Tayar Motor

Semalam lepas solat asar aku bergerak dengan motorku ke bengkel motor. Cadang nak tukar tayar motor dibahagian hadapan. Tayar motor depan tak pernah tukar sebelum

Latest in Keluarga

Ke Bukit Jugra

Isnin 10/9/18, pukul 11.30 pagi bertolak dari kampung sementa ke bukit jugra, banting. Perjalanan dalam 1 jam. Alhamdulillah sampai ke puncak bukit jugra dalam pukul

Latest in Islam

Usia Semakin Meningkat

Dalam usia yang melalui 30an, berbagai cabaran yang ditempuhi. Baik dari urusan keluarga, kerja dan kehidupan seharian. Jika dulu sewaktu umur 20an, dah lalui bermacam

Ke Bukit Jugra

Isnin 10/9/18, pukul 11.30 pagi bertolak dari kampung sementa ke bukit jugra, banting. Perjalanan dalam 1 jam. Alhamdulillah sampai ke puncak bukit jugra dalam pukul 12.30 tengah hari. Mendaki dengan kereta ke puncak mencabar sedikit, lebih-lebih lagi jarang memandu dalam kawasan tinggi. Waktu tu cuaca tidak terlalu panas, jadi mudah nak bawa anak-anak berjalan lihat sekeliling bukit jugra.    

Read more