• Berakhir Bertugas Disini

    Pada hari tu 21 Oktober 2017 adalah hari terakhir aku bertugas di SKSA Technology. Sudah 7 tahun lebih aku bekerja disini. Banyak pengalaman dilalui bersama dgn rakan disini. Daripada bujang

    Read more »
  • Tamiya AR Chassis Upgrade

    Antara chassis yang pertama tamiya aku adalahTamiya AR Chassis. Ada sedikit ubah suai pada AR Chassis hasil rujukkan dalam YouTube. Gambar dari belakang kereta. Sebelum ini part tamiya ini dipasang

    Read more »
  • Hobi Tamiya Sudah Bermula

    Hampir 2 tahun aku berhenti dengan Tamiya Mini. Hasil daripada minat rakan di office, terus aku buka semula box tamiya bawah katil yang lama tersimpan. Berjumpa pula dengan rakan Tamiya,

    Read more »
  • Empat Amalan Sebelum Tidur

    Rasulullah SAW berpesan kepada siti Aisyah ra. “ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu : 1. Sebelum khatam al-Quran 2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu

    Read more »

Latest in Aktiviti

Jalan-Jalan ke Putrajaya

Tengah hari semalam bersama dengan keluargaku berjalan-jalan ke putrajaya. Mula pergi ke pesta kanak-kanak Islam Malaysia. Banyak lagi tempat yang tak pergi. InsyaAllah ada rezeki

Latest in Hobi

Tamiya AR Chassis Upgrade

Antara chassis yang pertama tamiya aku adalahTamiya AR Chassis. Ada sedikit ubah suai pada AR Chassis hasil rujukkan dalam YouTube. Gambar dari belakang kereta. Sebelum

Latest in Automotif

Tukar Tayar Motor

Semalam lepas solat asar aku bergerak dengan motorku ke bengkel motor. Cadang nak tukar tayar motor dibahagian hadapan. Tayar motor depan tak pernah tukar sebelum

Berakhir Bertugas Disini

Pada hari tu 21 Oktober 2017 adalah hari terakhir aku bertugas di SKSA Technology. Sudah 7 tahun lebih aku bekerja disini. Banyak pengalaman dilalui bersama dgn rakan disini. Daripada bujang hingga kahwin. Dah ada 4 orang anak sekarang. Rezeki Allah telah aturkan, hanya kita sebagai hamba perlu syukuri nikmat dari Nya. Komputer ini walaupun slow tapi banyak jasa pada aku.

Read more

Tamiya AR Chassis Upgrade

Antara chassis yang pertama tamiya aku adalahTamiya AR Chassis. Ada sedikit ubah suai pada AR Chassis hasil rujukkan dalam YouTube. Gambar dari belakang kereta. Sebelum ini part tamiya ini dipasang pada XX Chassis. Bila XX Chassis ada part yang patah, terpaksa guna AR Chassis yang lama ni. Antara part yang telah dipotong dibahagian depan. Ini pula part yang dipotong bahagian

Read more

Hobi Tamiya Sudah Bermula

Hampir 2 tahun aku berhenti dengan Tamiya Mini. Hasil daripada minat rakan di office, terus aku buka semula box tamiya bawah katil yang lama tersimpan. Berjumpa pula dengan rakan Tamiya, Azmi.. dah jadi Otai Tamiya pun dia. Dengan bantuan dia, dapat perbaiki sedikit setting pada Tamiya lama aku.     Barang yang sudah dibeli Bateri Sanyo 950mAh, 4 biji RM48.00

Read more

Empat Amalan Sebelum Tidur

Rasulullah SAW berpesan kepada siti Aisyah ra. “ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu : 1. Sebelum khatam al-Quran 2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu di hari kiamat 3. Sebelum para muslimin meridhai engkau 4. Sebelum engkau melaksanakan haji dan umrah “ Bertanya siti Aisyah : “Ya Rasulullah ! bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

Read more